Erfafscheidingen geven beschutting en vrijheid in met name die periodes dat u wilt genieten van het buitenleven in uw tuin. Ze zijn leverbaar in vele vormen en vele materialen. Groenregisseur kan u adviseren over welke afscheiding het beste bij uw tuin en portemonnee past.

 

De keuze voor een erfafscheiding hangt nauw samen met uw tuin: groen (zoals een beuken- of coniferenhaag), "kunstmatig" (zoals gaas, een metalen hekwerk of een houten schutting), of een combinatie van beide (zoals met klimop begroeide betongaaspanelen).

 

De met klimop begroeide staalmat is groen, decoratief en biedt bescherming tegen wind, maar vergt onderhoud. Een goed alternatief is de schanskorf - ook decoratief, maar onderhoudsvrij. Ze zijn er in vele varianten, gevuld met breuksteen, kokosnootschillen, etc..

 

Een schapenhek, of schapenraster, van onbehandeld kastanjehout gaat ongeveer 15 tot 20 jaar mee. De Franse uitvoering is strak en splintervrij, de Engelse variant heeft een meer rustieke uitstraling. De latjes zijn met ijzerdraad aan elkaar gevlochten. Rechts een volgroeide klimophaag.

 

Wilt u een afscheiding in de toegang naar uw terrein, zonder er een vesting van te maken, dan kan een designpoort de oplossing zijn. Groenregisseur kan deze voor u in de gewenste afmetingen ontwerpen, leveren en plaatsen, gegalvaniseerd of gepoedercoat in de kleur die past bij uw pand.

 

Een schuttingpoort biedt toegang tot een terrein en neemt de inkijk weg. Deze poorten kunnen in de door u gewenste afmetingen en uitvoering geleverd worden. Een gegalvaniseerd stalen frame met daarop ge´mpregneerde planken is de meest degelijke en duurzame oplossing.

 

Nog een voorbeeld van een (enkele) schuttingpoort. Veiligheid en onderhoud zijn, naast vorm en functie, andere aspecten die een rol spelen bij de keuze van de juiste erfafscheiding. Groenregisseur kan u hierin adviseren.